Pages

Wednesday, 16 March 2016

THE SECOND VOYAGE OF SINBAD THE SAILOR

ƪ(`▿▿▿▿´ƪ)

HELLO GUYS

LONG TIME NO SEE

actually there r tooooo many things to do as a daughter, as a first child, as a student, as a woman
HAHAHAHAHAHAHHAAHAHAH
so here i am

there are many thing yang ki-chan nak update tapi tak kesampaian, terima kasih kerana menantikannya...

HUHUHUHUHU
lepas KING check semula overview this blog, it's awesome guys!!!!
THANK YOU FOR YOUR TIME

today KING nak cerita mengenai pengembaraan kedua SINBAD


cute right...SINBAD dari MAGI memang comel guys

pengembaraan yang kedua disebabkan SINBAD mula berasa bosan dengan kehidupannya yang serba mewah.

"aku ingin melihat keajaiban dunia yang masih belum diterokai oleh manusia"

SINBAD mula belayar dan secara tidak sengaja telah terdampar di sebuah pulau yang terdapat telur RUKH atau dikenali sebagai ROC.

(SEKADAR RUJUKAN)

RUKH atau ROC telah digambarkan sebagai seekor burung pemangsa yang sangat besar di dalam mitos timur tengah, dan ia juga terdapat dalam mitos yang lain dengan nama yang berbeza.

SINBAD telah mengikat dirinya pada RUKH tersebut dan dibawa terbang ke sebuah kawasan pergunungan yang didiami oleh ular ular besar yang mampu menelan haiwan sebesar gajah. Ketika berada disitu, SINBAD mendapati diatas tanah kawasan pergunungan tersebut dipenuhi berlian, bimbang kehadirannya diketahui oleh haiwan haiwan pemangsa yang wujud di pulau tersebut, SINBAD telah mencampak seketul daging yang besar keatas tanah yang dipenuhi berlian itu lantas mengikat dirinya pada daging tersebut.

RUKH yang terbang berkeliaran di udara ternampak daging tersebut lalu menyambarnya dan membawanya pulang ke sarangnya, apabila berada disitu, SINBAD membuka ikatannya dan segera bersembunyi dalam sarang tersebut sehingga rakan rakan dagangannya datang menyelamatkannya, ketika mereka menjumpai SINBAD, terdapat seguni berlian yang tidak ternilai bersamanya membuatkan apabila beliau pulang ke BAGHDAD dengan penuh kegembiraan bukti pengembaraanya yang begitu menakjubkan

heeeeee.....actually, KING ada buat research mengenai SINBAD AND THE SEVEN SEA, ada beberapa buku yang ki-chan baca di library university and WIKI.. hahahaha
tetapi

memang tak banyak buku buku tentang SINBAD, sesiapa yang ada!!! sila beri tajuk buku kepada KING

I WANT TO BUY IT
seriously

I'm totally serious

look at my face
<(`^´)>