Pages

Tuesday, 14 July 2015

TYPE OF CHARACTERS IN ANIME

۞_۞

MORNING guys~~~

today~~ KING nak kongsi sedikit info mengenai perkara basic dunia anime!! iaitu....jenis2 character yang ada dalam anime :)

in japan~~ they have a specific theme untuk character2 yang mostly disukai ramai~~ hahahaha.... kepada yang dah tahu~~ boleh berkongsi juga jika ki-chin terlupa apa-apa... ( ・ˇ∀ˇ・)

LETS START!!! (`・∀・´)

TSUNDERE
ツンデレ
character tsundere ni memang diminati ramai~~~~ hihihi...KING pun suka juga :)... tsundere mean... pada awalnya he/she akan bermusuhan dengan orang lain...nak bergaduh je~~ cepat marah~~ hot temper... tetapi lama kelamaan dia mula tunjukkan bahagian he/she yang baik- her/his warm side (*^o^*)... perkataan tsundere berasal daripada perkataan tsun-tsun ツンツン yang bermaksud suka berpaling atau melarikan diri dari keadaan (bersungguh-sungguh) dan dere-dere デレデレ meaning to become lovey dovey... WAHH!!!! KING memang suka sangat watak tsundere.... its make my heart flutter~~~ (*′艸`)
GAREKI from KARNEVAL also dikenali dengan character TSUNDERE
SHANA dari SHAKUGAN NO SHANA memang hot~~~ shana dalam TOP 5 of TSUNDERE list :)

YANDERE
ヤンデレ
Ψ( `▽´ )Ψ...character yandere juga hot~~~ thumbs up!!... yandere adalah seseorang yang pada mulanya sangat baik, penyayang, dan lemah lembut kepada orang lain... kalau he/she bercinta~~ mereka taat sangat sampai terlalu obsess- overprotective!!! sampai gila!! mentally destructive~~ sehingga ke tahap mereka menjadi ganas dan kejam!!! ヾ(≧∪≦*)ノ〃perkataan yandere berasal dari yanderu  病ん でるyang membawa maksud penyakil mental @ emosi...dan dere-dere でれでれ meaning to become lovey dovey... team KING ramai suka character yandere~~ sebab kami brutal!!... hahahah
 actually x banyak character yandere lelaki~~ tetapi RUSSIA dari HETALIA dikatakan yandere lelaki yang paling hot setakat ini~~ kalau u alls tahu character yandere lelaki yang lain~~ kongsi :)
AARGHH!!!!!! yuno!!!!....yandere paling hot!!!! sungguh TRAGIS~~~~...anime mirai nikki memang TIP-TOP!!... yuno memang hebat~~

KUUDERE
クーデレ
macam mana nak cakap yee~~~ kuudere biasanya seorang yang pendiam, serious, cold and unemotional~~ tetapi sebenarnya he/she adalah seorang yang prihatin dan baik dalam dirinya~~ watak kuudere selalunya perempuan sebab lelaki yang akan ambil alternatif untuk mendekati perempuan2 macam ni :)
 NANASE HARUKA dalam anime FREE! adalah contoh character KUUDERE yang terbaik bagi
ki-chin!!
CC dari CODE GEASS sangat cantik~~~~

DANDERE
ダンデレ
watak dandere ni lebih kurang macam kuudere~~ tetapi ada sedikit perbezaan :)~~ dandere bersikap anti social dan takkan bercakap dengan orang lain sehingga seseorang yang sesuai muncul dalam hidup dia~~ watak dandere memang jarang KING jumpa~~ sebab KING pun keliru antara dandere dan kuudere... tetapi atas berkat usaha gigih!!! akhirnya berjaya dibezakan !!Actually the word Dandere ダンデレdaripada ayat yang panjang iaitu- Danmari Deredere  だんまりデレデレ where Danmari means silent and Deredere means a sweet affection towards others. ヽ($≧∪≦*◆)ノ

mengenai MURASAKIBARA ATSUSHI dari KUROKO NO BASUKE~~ KING tak berapa pasti dia dandere~~ sebab ada yang cakap dia kuudere... which is it ?? :)
NAGATO YUKI from HARUHI SUZUMIYA memang contoh dandere yang dikenali ramai~~ 

DERE-DERE
でれでれ
macam yang lain~~ dere-dere maksudnya a person becomes spoony in front of his/her lover~~ dia jadi hyper... lovey dovey~~... jantung dia degup laju~~ uwahh!!!!!...sweet~~~ lovestruck ヽ(´∀`。ヽ)
KISE RYOUTA dari KUROKO NO BASUKE memang sweet~~~ lovey dovey...acting cute~~ hahaha
HINAGIKU KATSURA dalam HAYATE THE COMBAT BUTLER pun comel bila dere-dere~~

OUHIME-SAMA/ ORE-SAMA
uwaaa~~~ ini adalah character yang paling susah nak deal~~ he/she memang mempunyai sikap macam tuan puteri dan putera la... suka mengarah orang lain...dan he/she do nothing.... tetapi mereka ada sikap baik hati dalam diri mereka cuma tak tahu macam mana nak express kan emosi tersebut!!... orang lain kena dengar cakap dia~~ dan dia memang susah nak dengar cakap orang...sebab he/she fikir diri dia lagi hebat... but sometime he/she memang hebat pun~~ hihihio(*^▽^*)o~♪
 AOMINE DAIKI dari KUROKO NO BASUKE adalah contoh yang baik untuk oujisama character bagi king~~ :)
apa pandangan anda mengenai NAGI dari HAYATE THE COMBAT BUTLER??

YEAHH~~~~~ macam mana??.. ok ???.... KING sudi berkongsi apa yang diketahui... kalau korang tahu nak tambah apa-apa boleh inform KING..hihih o(*^▽^*)o♪